Miina Savolainen

© Miina Savolainen & Jenna Pystö 2000

ISÄ — Voimauttavia valokuvia -näyttelyn ohjaaja, valokuvaaja ja taidekasvattaja Miina Savolainen on voimauttavan valokuvan menetelmän kehittäjä. Savolainen tunnetaan erityisesti valtionpalkitusta yhteisötaideprojektistaan Maailman ihanin tyttö. Vuosikymmenen jatkuneen projektin pääosassa on kymmenen lastenkodissa kasvanutta nuorta, jotka saivat satumaisten valokuvien kautta nähdä itsensä vahvana ja ehjänä. Projekti kertoo jokaisen ihmisen oikeudesta kokea itsensä arvokkaaksi ja rakastetuksi.

Isyysprojektissa Savolaisen kiinnostuksen kohteena on niinikään ihmisten arvokkuuden kokemus oman elämäntarinansa valintojen, tapahtumien ja ihmissuhteiden äärellä. Voimauttavan valokuvan näkökulma lähentää ja korjaa perheen sisäisiä ihmissuhteita sekä auttaa näkemään oman itsen ja läheisten ihmisten merkityksellisyyttä.

Miina Savolaisen ajatuksia isyysprojektista

www.voimauttavavalokuva.net

Valokuvaajat

ISÄ — Voimauttavia valokuvia Raahen Galleria Myötätuulessa 1.10.–27.11.2010

Näyttelyn on tuottanut Helsingin kaupunki. Valtion valokuvataidetoimikunta on tukenut näyttelyä. Jugendsalin yleisöluentosarja 2007 on toteutettu yhteistyössä Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Tasa-arvoasian neuvottelukunnan kanssa.